paypal binary options broker

FishPotatoRun 2012

8 September 2012 was het zover, de Fish Potato Run 2012. Een verhaaltje over mijn beleving.

Ergens in Mei 2012 in een veelste opgewekt humeur besloten om de Fish Potato Run te gaan lopen, niet klein beginnen, dus de halve, nee gelijk de 8 mijl maar. Voor minder doen we het niet.

Redelijk ongetraind stond ik daar op 8 september bij AV NOP om mijn startnummer op te halen. Nummertje 279 was voor de heer Rijnhout, richting de bus gelopen die ons naar Urk zou brengen. We reden, daar zat ik, overtuigd nog steeds dat ik hem wel ff uit zou lopen. How Hard Can It Be?  ik zat op de achterste bank tussen en stel zeg maar behoorlijk getrainde mannen. De een had het over dat hij vrijdag nog even getraind had en zo'n 40 km had hard gelopen, de ander had nog even 13 km gelopen om te kijken of hij hem in minder dan een uur kon lopen. 
Toen ze aan mij vroegen hoe ik had getraind kwam de aap toch wel uit de mouw. Af en toe 1 a 2 keer per twee weken 6 tot 8 kilometer per keer, en toen ik zei; "ach ik ga daar staan en ik ren naar Emmeloord en zie wel waar het schip strand" begonnen de mannen toch wel geniepig te lachen en wenste me succes.

Op Urk aangekomen moest ik nog even wachten op de start. Hoe dichter bij het startschot hoe meer mensen er verschenen, ik heb me maar even warm gelopen half uur voor tijd en gerekt en gestrekt. Dat heb ik geleerd doe dat goed, dan heb je minder last en pijntjes :) 

14:00 precies  PANG, nou ja ik hoorde het niet, ik hoorde alleen; En daar gaan ze en zag door het steegje de eerste Ethiopiër ’s al veelste hard weg rennen. Goed die ging ik dus niet bij houden. We begonnen langzaam aan te sjokken, sjokken werd langzaam lopen, lopen werd snel lopen en snel lopen werd rennen. Dat wat ik wou.

De haven van Urk uit, Urk uit en daar was dan het bordje; 5 KM, ik vond het erg goed gaan, liep een normaal tempo, achteraf gezien een mooi stabiel tempo, en hoorde de man naast mij zeggen; zo 5km en 28 minuten verder. Ik denk dat is mooi, dan lig ik nog wel op koers. Je hebt uiteindelijk 1,5 uur de tijd voor 8 mijl (12,8 KM).

We gingen door Tollebeek en weer de weg op richting Emmeloord. Ik zag de Hannie Schaftweg – Brug al liggen en focuste mij daarop. Dichter en dichter bij kwam hij.

En toen ongeveer 1 km voor Versluis (500 m van de magische Hannie Schaftweg – Brug) kreeg ik last van mijn knie, ik heb toen maar wat langzamer gelopen, bij Versluis een halve sinaasappel gepakt en 2 bekers water, 1 om op te zuipen en de ander om de spons (die ik in Tollebeek heb gepakt) nat te maken en even goed op de knie te drukken en de nek lekker koel gemaakt.

Er kwam een man naast mij rennen en zei dat het nog een klein stukje was en dat ik het weer moest oppakken. Toen ik in zijn tempo mee liep even gepraat, hij zei als je in mijn tempo meeloopt ben je mooi op tijd binnen, rustig ademen dan krijg je weer wat energie, toen onderbrak ik hem, ik zei; het ligt niet aan de conditie en energie dat red ik wel, nee mijn knie wil niet zo mee werken, hij zei dat ik dan als nog gewoon op zijn tempo mee moest lopen even wat rustiger. Ik heb een stukje met hem mee opgelopen, toen we ongeveer bij de BP van Emmeloord waren begon hij er over dat hij een eind sprint ging trekken en dat hij verder ging, ik wenste hem succes maar dacht stilletjes; maar dat kan ik ook… 200 meter, toen begon ik de knie weer te voelen.

Maar omdat ervan de BP al zoveel mensen langs het parcours stonden dacht ik; ik ga dit uit rennen, niet verzwakken, niet in deze laatste paar KM. Ik schold een paar keer stilletjes in mij en zette aan, door de grote hoeveelheid mensen die langs het parcours staan heb je niet eens door dat je snel dichter bij de finish komt.

En ja hoor bij het overgaan van de brug bij het gemeentehuis kwam de start in zicht, Blik op Finish en Gaan. In een tijd van 1:20:39 kwam ik binnen, gelijk doorgelopen naar het water en weer 2 bekers 1 om te drinken en de ander voor de spons…

Het laatste stuk was toch wel redelijk pijnlijk… ik heb het maar verbeten maar goed is het niet, ik was en super blij dat ik hem heb uitgelopen en nu een doel heb voor volgend jaar. Onder de 1:20:39
ik ben blij dat ik het gedaan heb

 
  • Facebook: bart.rijnhout
  • Twitter: perkplantje
  • LastFM: perkplantje
  • Google+: 104352312688903467651
  • YouTube: hoeveniers
  • mijntuin.org: bartje
  • Foursquare: perkplantje
  • Spotify: perkplantje
  • Instagram: bartrijnhout
  • Endumondo: 1395932
Monday the 20th.